‘Mooiste sportvrouw van Nederland’ Suzanne Schulting was tot vorig jaar nog relatief onbekend, maar na haar gouden medaille op het onderdeel shorttrack op de 1000 meter bij de Olympische Spelen in Gangneung, kwam hier snel verandering in. Sindsdien gaat het hard met de carrière van de 21-jarige Friesin. Miljonair zegt ze echter nog niet te zijn.

“Ik heb ontzettend veel media-aandacht gehad en ben voor heel veel dingen gevraagd. Ik denk dat ik er goed mee om ben gegaan en volgens mij ben ik ook niet veranderd”, vertelde ze woensdag in Thialf tegenover de camera van NUSport. “Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen. Terug naar het echte leven.”

In Gangneung was Schulting de eerste ooit die een gouden medaille haalde voor Nederland op de shorttrack. Bovendien werd ze door tijdschrift FHM verkozen tot Mooiste sportvrouw van Nederland.  Dit leverde haar de nodige aandacht op. Ze paktte echter alleen de aanbiedingen aan die ze leuk vond. “Het is niet zo dat ik nu een miljoen op de bank heb, maar het gaat heel goed met me.”

Bekijk hieronder beelden van de knappe Suzanne Schulting:


 

Vorig jaar won wielrenster Puck Moonen de titel mooiste sportvrouw van het Nederland:

Wielrenster Puck Moonen mooiste sportvrouw van het jaar