De Haagse rechtbank heeft motorclub Satudarah met onmiddellijke ingang verboden verklaard. De rechtbank is van mening dat de club een criminele organisatie vormt met een ‘cultuur van geweld’.

Satudarah verboden

Hiermee is Satudarah de tweede motorclub die in Nederland verboden wordt. Eerder kreeg Bandidos al hetzelfde vonnis uitgesproken. Volgens de rechtbank zijn de leden van Satudarah al lange tijd betrokken bij criminele activiteiten zoals afpersing, geweld tegen andere motorclubs, productie van- en handel in verdovende middelen en verboden wapenbezit. Bovendien zouden de leden in het bestuur van de club een ‘cultuur hebben laten ontstaan die het plegen van strafbare feiten door leden bevorderde en waarin crimineel gedrag van leden werd gewaardeerd en beloond’.

Ook alle onderliggende chaptors en supportclubs die onder Satudarah vallen worden verboden, met uitzondering van het onderdeel Yellow Snakes, dat als een op zichzelf staande club wordt beschouwd.

Satudarah heeft na het vonnis direct aangegeven in hoger beroep te zullen gaan. Advocaat van Satudarah, Erik Thomas, denkt dat de club met rust wordt gelaten zolang het hoger beroep nog moet volgen. Wel moeten de leden per direct hun hesjes uitdoen en clublogo’s afdoen.

Bekijk hieronder het nieuwsbericht met Dionne Stax en daaronder een reactie van de advocaat van Satudarah:

Reactie advocaat: