MTV Cribs was 20 jaar geleden een van de populairste series op de muziekzender. In het programma lieten Amerikaanse sterren uit de film- en muziekwereld hun kolossale huizen, tuinen en wagenparken zien. Nu blijkt het allemaal nep geweest te zijn.

Zangeres JoJo, bekend van haar hit Leave (Get Out) uit 2004, was de eerste die bekende dat het doorgestoken kaart was. Ze vertelt: “Ik was constant op tour, dus ik leefde eigenlijk in hotels en uit een reiskoffer. Dat was mijn huis niet, en dat waren niet mijn spullen. Alles was van mijn opa. En alles was dus ook gelogen.”

Rapper Redman wilde wel zijn eigen huis gebruiken voor de opnames, maar MTV vond het niet spectaculair genoeg. “Ze wilden iets mooiers. Ze wilden een huis met een dubbele deur die ik kon openzwaaien. Mijn eigen woning was veel kleiner en ik had geen tijd om grondig te poetsen.”

Ook de indrukwekkende wagenparken met Ferrari’s en andere sportwagens van onder anderen 50 Cent en Bow Wow blijken gewoon van een verhuurbedrijf afkomstig geweest te zijn.

MTV Cribs

Dit zijn de grootste leugens uit MTV Cribs:

Bron: HLN