In de derde aflevering van Temptation Island VIPS kregen ineens zes verleiders te horen dat ze het programma voortijdig moesten verlaten. Tot ieders verrassing, niet in de laatste plaats de heren zelf. Niet iedereen kon even goed met de teleurstelling omgaan, zo blijkt.

Roy Temna was een van de verleiders die na drie dagen zijn koffers mocht pakken. “Het is gewoon smerig, de manier waarop het is gegaan”, reageert Roy bij  Shownieuws. “Het was van tevoren misschien wel afgesproken wie naar huis ging, maar daar kan je nog over speculeren. Er zijn veel verleiders die zich er kut om hebben gevoeld. Er waren er zelfs bij die zo woest waren dat de productie zei: ‘Ga maar effe alleen in dat busje om af te koelen’. Die voelen zich genaaid, zeker weten.”

Roy vermoedt dat hij ‘er uit is gewerkt’ omdat hij eerst ruzie kreeg met deelnemer Quentin, en later ook met andere verleiders. “Ik merkte bij een aantal verleiders een bepaalde jaloezie. Daar kreeg ik het mee aan de stok en dat was niet leuk meer. Mitch, daar kon ik het echt niet mee vinden. Achter de schermen ontaardde dat bijna in een ruzie en dat trok me uit de hele vibe… Wat iedereen kan beamen is dat Mitch bepaalde verleiders aan het kleineren was daar. Dat was zijn humor en dat probeerde hij ook bij mij. We hadden totaal geen goede klik. Hij heeft mij eruit gewerkt, ik heb het kaas van m’n brood laten eten. Hij heeft het spelletje gewonnen.”

Roy vindt dus dat hij geen eerlijke kans heeft gekregen om zich te laten zien. “Ze hebben 1 kant van mij laten zien, die quote over ‘op alle fokking vlakken’. Dat hebben ze vet lopen ophypen en zag er mooi uit in de promo. Maar als je kijkt naar het verhaal: ik werd als gevaarlijkste uitgekozen, over die confrontatie tussen mij en Quentin werd gepraat.. Dan vind ik ook dat ik daarna de ruimte moet krijgen om überhaupt iets te zeggen over mijn afscheid. Ik heb niet de charmante Roy kunnen laten zien, dat vind ik wel jammer.”

Ook Fabricio ‘BB’ aka Tarzan was een van de verleiders die in de eerste dagen niet genoeg indruk kon maken. “Ik had al een voorgevoel in het vliegtuig. Ik dacht: er gaan een paar mensen vertrekken en er zullen er maar acht overblijven”, aldus BB bij Shownieuws. “En dit klopte. Ik was niet boos zoals de anderen, maar wel teleurgesteld. Je gaat naar al die castings, je laat checken of je mentaal in orde bent, je werkt naar een climax toe en dan dondert dat helemaal in elkaar op een gegeven moment. Dat is wel moeilijk. Ik ben zo ver gegaan, het was een hele lange rit. En de eerste 3 dagen was alleen maar voor fotoshoots en reclames opnemen voor Videoland. En toen bleven we maar 3 dagen en werden we teruggeschopt naar Nederland..”

Volgens Fabricio kon niet iedereen even goed omgaan met het teleurstellende nieuws. “Eentje was heel boos en ging helemaal door het lint. Hij was bijna de muren uit de villa aan het slaan. Roy was ook boos, dat kon je wel zien. Marlon wou eerder al terug, het ging niet zo lekker met hem. Ik was vooral teleurgesteld.”

Ook vijf dames moesten de villa eerder verlaten. Verleidster Cheyenne O’Keefe zei het ook al ‘belachelijk’ te vinden. Lees haar reactie hier.

Check het afscheid van de naar huis gestuurde verleiders hier: