Nachtclubs binnenkort weer open tot 0 uur! Veiligheidsberaad: “Gooi alles open op 100%!”

Bronnen uit Den Haag melden dat er meer versoepelingen aankomen. Het gaat om discotheken en nachtclubs. Deze zouden weer open mogen vanaf 25 september maar wel onder strenge voorwaarden.

Nachtclubs weer open tot 0 uur

De nachtclubs mogen dan eigenlijk geen nachtclubs meer heten want ze mogen maar open tot 0 uur oftewel middernacht. Een tijdstip waarop voor velen het nachtelijke feest eigenlijk pas een beetje op gang begint te komen.

75%

Dezelfde maatregelen dus als voor alle horeca, want ook een toegangsbewijs moet getoond worden. Ook de 75 procent van de zaalcapaciteit zal worden gebruikt.

Veiligheidsberaad: “Gooi alles open op 100%!

Het Veiligheidsberaad is het hier niet mee eens. Ze hebben het kabinet geadviseerd om bij evenementen de maximale capaciteit toe te laten, dus 100% in plaats van de 75%.

Verder hebben de voorzitters van de 25 veiligheidsregio’s afgeraden om horeca te verplichten om tussen middernacht en 06.00 uur dicht te zijn. Ze zijn wél voor het verplicht tonen van een QR-code.

,,Het Veiligheidsberaad vindt dat het systeem van verplichte coronatoegangsbewijzen zo duidelijk mogelijk uitgevoerd moet worden, met zo min mogelijk afwijkingen en uitzonderingen. Wij begrijpen de overwegingen van het kabinet, maar hebben om die redenen een voorkeur om de beperkingen in openingstijden van de horeca en het aantal bezoekers bij evenementen niet toe te passen”

Hieronder meer over de QR-codes:

Bron: NOS, AD, VPRO, Op1