Het debuut van Gordon Hayward voor de Boston Celtics is geëindigd als een nachtmerrie. De forward van de groenhemden kwam verkeerd neer na een poging om een alleyoop af te ronden en verbrijzelde zijn enkel bij het landen. De wedstrijd ,gespeeld in en tegen Cleveland, werd stilgelegd en verzorgers van de Celtics haastten zich naar de NBA-ster om hem te verzorgen.

De gruwelijke blessure maakte erg veel indruk op iedereen in het stadion. Tijdens het behandelen van de basketballer kon je een speld horen vallen. Ook Kyrie Irving, die zijn debuut maakte, had het er moeilijk mee. Zijn ‘mooie’ pass resulteerde in de blessure van zijn teamgenoot en het was overduidelijk te merken aan zijn lichaamstaal dat hij zich deels schuldig voelde.

De debutant van de Celtics, die vastligt voor 4 jaar met een salaris van 128 miljoen dollar, werd weggerold op een stretcher, terwijl hij een staande ovatie kreeg van de Quicken Loans Arena. LeBron James, zichtbaar aangeslagen, herpakte zich en troostte Hayward nog voor zijn aftocht. De wedstrijd, die zeker niet meer als een wedstrijd aanvoelde na de afschuwelijke blessure, eindigde 102-99 in het voordeel van de thuisploeg uit Ohio. James was de grote man aan de kant van Cleveland met 29 punten, 16 rebounds en 9 assists.

Bekijk het incident hieronder: