Nederlander overleden op festival Extrema België, Dodelijke pillen in omloop! (Beelden)

Heftig nieuws uit België. Op dance festival Extrema Outdoor is een dode gevallen. Het gaat om een 54-jarige Nederlander.

Extrema België

Het festival wordt gehouden in Houthalen-Helchteren. De man werd onwel op het festivalterrein, hij moest ter plekke gereanimeerd worden. Daarna werd hij in kritieke toestand naar het ziekenhuis afgevoerd. Hij overleed om 23.00 uur.

Nederlander overleden

ANP meldt dat de man xtc-pillen op zak had met te grote hoeveelheden aan mdma. Er wordt nog onderzocht of de persoon ook daadwerkelijk overleden is aan een overdosis drugs, wat dus wel vermoedt wordt.

Dodelijke pillen in omloop

De drugs die hij bij zich had waren namelijk te sterk. Het gaat om XTC pillen met twee keer zo veel mdma. De pillen zijn te herkennen aan het Philipp Plein logo. “Het nieuws kwam wel heel hard binnen. We waren net begonnen aan drie dagen Extrema Outdoor, drie dagen feest en dan slaat het noodlot al toe.”

Parket Limburg wil nu ook waarschuwen voor deze Philippe Plein XTC pillen die in omloop zijn. Bevatten dubbele dosis MDMA als gewoonlijk en dus potentieel letaal.

Beelden hieronder:

Bron: Twitter, ANP, NOS