#YOLO4REAL is een korte film van de maker Aiman Hassani, in het kader van NTR KORT!, en is volledig gefilmd in de stijl van 3- en 6 seconden Snapchat-clips of Insta Stories.

#YOLO4REAL gaat over de 21-jarige Ahmed, die te horen krijgt dat hij terminaal ziek is. Om nog het meeste uit zijn korte leven te halen, besluit hij dingen te gaan doen die hij nog op zijn bucketlist heeft staan.

Met de film probeert Hassani het cliché te doorbreken dat jongeren allerlei roekeloze dingen doen onder het motto yolo (you only live once): “Wat er gedaan wordt onder het mom van yolo is niet echt yolo. Ik heb zelf meegemaakt hoe het is om je bewust te zijn van hoe waardig en mooi het leven is en dat doe je toch andere dingen dan de jongeren laten zien via social media. In de film zie je wat echt in het moment leven is en waarom we dat allemaal meer moeten doen.”

wat er gedaan wordt onder het mom van yolo is niet echt yolo. Ik heb zelf meegemaakt hoe het is om je bewust te zijn van hoe waardig en mooi het leven is en dat doe je toch andere dingen dan de jongeren laten zien via social media. In de film zie je wat echt in het moment leven is en waarom we dat allemaal meer moeten doen

#YOLO4REAL zal tijdens het Nederlands Film Festival. Kaarten zijn te bestellen via de website van het NFF.