De geruchten over een transfer van Neymar naar Real Madrid worden steeds hardnekkiger. De Spaanse krant AS meldt dat de Braziliaan zijn vader, die ook zijn belangen behartigd, heeft gevraagd om de overgang naar de Spaanse hoofdstad nog voor het WK in Rusland af te ronden. Volgens AS zou het transferbedrag van 400 miljoen euro worden betaald door zijn sponsor Nike.

Neymar maakte vorig jaar nog de stap van naar Parijs voor het huidige recordbedrag van 222 miljoen euro van FC Barcelona, de aartsvijand van Real Madrid. Door de transfer van Neymar te bekostigen, zou Nike de huidige sponsor van Real, Adidas, dwars willen zitten.

Adidas en Real onderhandelen momenteel over een nieuw contract waarbij Real 100 miljoen per jaar wil ontvangen, maar hebben nog geen overeenstemming kunnen bereiken. Door Neymar aan te bieden hoopt Nike Adidas eruit te kunnen werken en voortaan sponsor van Real te kunnen zijn.

Lees ook: Rijkste voetballer ter wereld verdient meer dan Messi en Ronaldo bij elkaar

Neymar zelf zou wel oren hebben naar een terugkeer in Spanje. De aanvaller heeft heimwee naar Spanje en is niet gelukkig in Frankrijk, omdat hij er te weinig sportieve uitdaging heeft. In de Ligue 1 heerst PSG, maar in de Champions League werden de Parijzenaren uitgeschakeld, door Real.

neymar real madrid