In het Brabantse dorp Katwijk houden ze hun hart vast na een nieuwe oproep op Facebook voor een Project X feest. Een uitnodiging van ene Noor die schreef: ‘vrijdag feest bij mij, iedereen mag komen’, werd massaal gedeeld en binnen enkele uren gaven al 5.000 mensen aan te komen.

Project X feest

Al snel ging het Facebook event ‘ProjectXKatwijk’ het internet over, waarbij 6.000 mensen aangaven te komen en 13.000 mensen geïnteresseerd waren. De familie van Noor nam al contact op met de politie en hoopt dat het ‘feest’ in het dorp, dat maar 500 inwoners heeft, kan worden afgeblazen.

Nadat in 2012 een Project X feest in het Groningse Haren volledig uit de hand liep, bereidt de gemeente Cuijk, waaronder Katwijk valt, zich voor op het ergste. Burgermeester Wim Hillenaar verklaart: “Gezien de omstandigheden kunnen we niet anders dan ons voorbereiden op alle scenario’s. Maar er is geen feest in Katwijk en er komt geen feest in Katwijk. Personen van buiten Cuijk die met verkeerde bedoelingen hiernaartoe komen, worden tegengehouden.”

In 2012 liep een Project X feest in Haren volledig uit de hand: