Baas van de Premier League, het klinkt als een absolute droombaan. Toch slaagt de hoogste Engelse voetbalcompetitie er maar niet in om een kandidaat te vinden die het baantje, met een jaarsalaris van 2,5 miljoen pond (900.000 plus bonussen), oftewel 2,9 miljoen euro, op zich wil nemen.

De vorige Executive Chairman, Richard Scudamore, was de afgelopen 19 jaar baas van de League, maar stapte halverwege november van het vorig jaar op. De beoogde kandidaten om Scudamore op te volgen vielen op het laatste moment af en dus zit de grootste competitie van de wereld nog altijd zonder baas.

De grootste Engelse clubs zouden nu hebben aangedrongen het salaris te verhogen om een geschikte nieuwe topman te vinden. Een CEO bij een van de 100 grootste bedrijven in Engeland verdiend namelijk 3,9 miljoen pond, zo’n 4,5 miljoen euro.

De salarisverhoging wordt echter niet toegejuigd door de kleinere PL-clubs. Bij het afscheid van Scudmore kreeg hij een bedankje van 5 miljoen pond mee. Alle 20 clubs werden daarom verzocht om even 250.000 pons over te maken voor het afscheidscadeau.

Wil jij het baantje wel voor de 2,9 miljoen euro op je nemen? Stuur dan even een mailtje met je CV.

Zo werd er in Engeland gereageerd op de enorme vertrekbonus van Scudamore:

Bron: RTL Nieuws