Nieuwe maatregelen Update: ‘Gedeeltelijke’ milde lockdown! Horeca komt in opstand

Huge de Jonge en Mark Rutte

Een gedeeltelijke lockdown van drie weken zal vandaag bekend worden gemaakt door het demissionair kabinet. Horeca en niet-essentiële winkels zou om 19:00 dicht moeten.

Nieuwe maatregelen

De nieuwe maatregelen zijn aangescherpt en dit is wat wij weten hierover. Er komt een gedeeltelijke lockdown. Zo zou het advies zijn om bezoek beperkt te houden en maximaal vier bezoekers uit te nodigen. Het kabinet wilt zij dat mensen zoveel mogelijk thuis gaan werken. De maatregelen zullen gelden vanaf zaterdag om 19:00 uur ingaan.

Het OMT adviseerde eerder een korte lockdown van twee weken maar het demissionair kabinet heeft besloten om hier drie weken van te maken. Het advies om bioscopen en theaters te sluiten hebben zij ervoor gekozen om die toch open te houden. De sportwedstrijden zullen weer zonder publiek zijn en QR code zal ook gelden in pretparken en dierentuinen.

2G-regel

De knoop is nog niet doorgehakt over de 2G-regel. Deze regel houdt in dat niet-gevaccineerde geen QR-code meer krijgen. Mogelijk komt hier vanavond meer duidelijkheid over.

Bekijk hier de video hier

Bron: NOS, Twitter