Skip to main content

Vandaag werd het nieuwe Nederlandse regeringsvliegtuig aan het publiek gepresenteerd. Het toestel, een Boeing 737 BBJ, dat de koninklijke familie, ministers en ambtenaren gaat vervoeren, heeft 90 miljoen euro gekost.

“Ondanks de zakelijke uitstraling is het toestel nog steeds goed herkenbaar als Nederlands. Naast de bekende blauwe kleur van de overheid, zijn er consequent Delfts blauwe accenten in het interieur verwerkt en zit er een subtiele sprank oranje op de vleugel”, zegt John Pritchard, directeur bij Fokker, dat het interieur heeft ontwikkeld en ingebouwd.

Binnen is het vliegtuig van alle denkbare luxe voorzien. Projectleider Ruud van Brandwijk vertelt: “Tijdens het vliegen kun je online werken. Er zit een audio/video on demand-systeem in, dus ze kunnen allerlei films of muziek selecteren. Het speakersysteem is volledig geïntegreerd in het interieur. Je ziet dus geen grilletjes of gaatjes”.

Ook is het toestel van binnen fluisterstil en kunnen de passagiers een douche nemen tijdens lange vluchten. De crew zal worden geleverd door KLM, maar ook koning Willem Alexander zelf zal af en toe achter de stuurknuppel kruipen.

Neem een kijkje in het nieuwe vliegtuig van de koning:

Bron: Transport-online

Leave a Reply