Skip to main content

Voor sommigen kwam de verkiezing van Donald Trump als een grote verassing maar we hadden het al lang kunnen weten. Behalve dat in een aflevering van The Simpsons uit 2000 Trump al te zien was als president van Amerika, was er 400 jaar geleden iemand die zijn overwinning voorspelde: de bekende ziener Nostradamus.

Nostradamus was een Franse apotheker en astroloog die leefde in de 16e eeuw, die bekend is geworden door zijn boek Les Prophéties (De voorspellingen) waarin hij volgens zijn volgers de wereldoorlogen, Hitler, Napoleon, terroristische aanslagen in Europa én de verkiezing van Trump voorspelde.

Zo schreef hij over een machtig, onverschrokken en schaamteloos figuur die verkozen zal worden tot de leider van het leger en de steden zal laten flauwvallen van angst. Daarnaast beeldde hij een brandende toren af. In eerste instantie dachten veelmensen dat hij hiermee de aanslag op de Twin towers van 9/11 voorspeld had maar Trump heeft zijn eigen toren in New York, de Trump-tower

Ook deed hij verwijzingen naar Byzantium, de stad die nu Istanboel heet, die gesticht werd door Griekse kolonisten, oftewel immigranten. Immigratie is misschien wel het belangrijkste onderwerp waarmee Trump de overwinning heeft behaald!

Daarnaast is Trump volgens sommige complot denkers na Napoleon en Hitler de derde anti-Christ. Volgens Nostradamus zal bij de komst van de derde anti-Christ de Apocalypse beginnen, volgens de bijbel het einde van de wereld…

 

Leave a Reply