De dood van Tupac Shakur en The Notorious B.I.G. blijf een groot moment in de hele geschiedenis van de hiphop. De ruzie tussen de Oostkust versus de Westkust liep zo uit de hand dat het uiteindelijk de levens van twee van de grootste rap artiesten aller tijden opeiste.

Verrassingsbezoek

Volgens TMZ kan het voor Biggie echter anders zijn geweest als hij naar een slim advies heeft geluisterd. Biggie en Diddy waren in februari 1997 in LA toen ze de video opnamen voor Biggie’s hit ‘Hypnotize’. Terwijl ze daar waren, kregen ze een verrassingsbezoek op de set van James Prince, de CEO van Rap-A-Lot Records.

Hoofdverdachte

Prince waarschuwde de twee dat er op straat veel gepraat was over een wraakactie op Biggie. Tupac werd zes maanden eerder in september 1996 in Las Vegas neergeschoten en gedood en vanwege de voortdurende vete aan de oostkust en de westkust waren Biggie en Diddy hoofdverdachten in de schietpartij.

Videoclip

Prince was bezorgd om hun veiligheid, vooral toen hij merkte hoe laks de beveiliging op de set was. Biggie en Diddy leken niet te veel bezig te zijn met een mogelijke hit, maar wilden de focus liever leggen op het voltooien van de videoclip. Een paar weken later, op 9 maart 1997, werd The Notorious B.I.G.  Doodgeschoten buiten het Peterson Automotive Museum van L.A.

The Art and Science of Respect

Deze anekdote zal een van de vele andere kijkje achter de schermen zijn in het rapspel in Prince’s aanstaande boek, The Art and Science of Respect, dat volgende maand uitkomt. Het is gek om je voor te stellen wat er nog had kunnen zijn als Big en Diddy naar hem zouden hebben geluisterd.