Heb je 400.000 en nog wat extra’s? Dan kan je Barack Obama uitnodigen op je fuif en die gaat dan wat vertellen over onderwerpen waar hij expertise in heeft. Dat gebeurde ook in Parijs tijdens een bijeenkomst van zakenmensen. Het was besloten, maar wat hij daar zei is uiteraard toch bekend. Zijn opvolger werd niet bij naam genoemd, maar dat Obama doelde op zijn opvolger was luid en duidelijk. Obama doelde voornamelijk op het angstaanjagende gebrek aan leiderschap in de VS.

”Het tempo van globalisering en technologische verandering heeft de wereld geschokt, de uitdagingen van onze tijd hebben enorme spanningen en ongelijkheden veroorzaakt”, zei Obama onder andere tijdens de bijeenkomst.

De 4 gevaren waar we voor moeten oppassen volgens Obama zijn:

1. De toenemende ongelijkheid in de wereld.

2. Het ontbreken van internationale samenwerking om grote bedreigingen zoals klimaatwijziging en terrorisme aan te pakken.

3. De opkomst van schurken -en anarchistische staten.

4. De bedreiging van onze democratie door het ideologische isolement, als gevolg van de macht van de sociale netwerken en hun technologie.

Obama werd nog door de paparazzi onderschept in Parijs, voordat hij 4 ton begon binnen te harken door zijn stembanden te gebruiken: