OMT leden niet eens met kabinet! “Versoepelingen 21 April onverstandig!”

Meerdere leden van het OMT hebben gereageerd op de plannen van het kabinet om grote versoepelingen te komen. En ze zijn het niet met ze eens.

Versoepelingen 21 April

Het kabinet zou o.a. van plan zijn op 21 april de terrassen weer te openen. Ook de avondklok zou moeten worden afgeschaft. “Het is onverstandig om de terrassen al op 21 april te openen, omdat de huidige epidemiologische situatie nog te instabiel is,” zo melden de OMT leden in gesprek met NU.nl.

OMT leden niet eens met kabinet

“We zitten op dit moment met hoge getallen en overvolle ziekenhuizen en puur vanuit de medische kant is het nog een maand te vroeg”

O.a. de bekende viroloog Marion Koopmans vindt het nog steeds te vroeg voor versoepelingen: “Ik zou niet bij de eerste mogelijke gunstige signalen dat meteen doen, want dan ben je in no time terug bij af.”

Marc Bonten meent:“Het grote probleem is dat er ook gereisd gaat worden als de terrassen opengaan. We kunnen echt geen opleving van het aantal infecties en ziekenhuisopnames gebruiken. Er is in de ziekenhuizen geen mogelijkheid om op te schalen. Mensen op de afdelingen in het ziekenhuis schrikken hiervan.”

“Wat je niet wil, is dat je de terrassen opent en na drie weken zegt: we gaan toch maar weer in lockdown. Op het moment dat het kan, moet je heel wijs en geleidelijk versoepelen.”” Diederik Gommers meent: “Mijn hoofd staat er niet naar. Ik ben de hele dag bezig met het zoeken naar een vrij ic-bed in het land”

Ook Kluytmans is bezorgd over de ziekenhuizen. “De verpleging is echt op. Dat merken we aan alles. Die zeggen: ik ga de meivakantie niet meer inleveren. Het valt niet uit te leggen dat de verpleging extra uren moet gaan maken, omdat de terrassen geopend worden. Hoe leg je dat uit aan mensen die al een jaar veel druk ervaren?”

Bron: NU, Youtube, Op1