Hoe de indrukwekkende bouwwerken precies gemaakt werden kan nooit bevestigd worden maar onderzoekers doen een bijzondere ontdekking!

De bouwwerken in Egypte zijn zeer toeristisch en vrijwel wereldwijd bekend. Maar hoe werden deze werken nou precies gemaakt? Al jaren vragen wetenschappers en onderzoekers dat af en er lijkt een verklaring. Het was al bekend dat er hellingen en heuvels gebruikt werden bij de bouw. Maar dan nog was het onwaarschijnlijk om de stenen van zo’n 500 ton naar boven te tillen.

Verklaring

Wetenschappers hebben nu sporen gevonden waarin te zien is dat er gebruik werd gemaakt van een katrolsysteem. Een systeem waarin de werkers vanaf 2 kanten konden trekken en het zo een stuk makkelijker maakte om de stenen omhoog te krijgen. Ook zijn er tekeningen gevonden waarin te zien is dat het niet specifiek slaven waren die werkte aan de bouw. Uit onderzoek is gebleken dat de Farao slimme werkers inhuurde voor de bouw! Of we ooit achter de precieze bouwtechniek kunnen komen is nog maar de vraag.

Bekijk hier de video over Piramide