Oostenrijk gaat in totale Lockdown! Vaccinatieplicht ingevoerd voor alle inwoners!

Oostenrijk gaat in totale Lockdown!

Vanaf maandag gaat Oostenrijk in lockdown om de stijgende coronabesmettingen tegen te gaan. Dat heeft de bondskanselier Alexander Schallenberg zojuist bekend gemaakt. Per 1 februari zal er ook een vaccinatieplicht komen voor iedereen.

Lockdown Oostenrijk

Afgelopen maandag werd er al een lockdown ingevoerd voor niet-gevaccineerden. Maar nu gaat dit voor alle inwoners gelden. Oostenrijk is het eerste land die de 2G-regel invoerde. Het land heeft de meeste besmettingen van heel Europa. Ze gaan voor maximaal 20 dagen in quarantaine. Bewoners mogen alleen naar buiten om boodschappen te doen, lichaamsbeweging, werk of bezoek aan de arts.

Vaccinatieplicht

Per 1 februari zullen inwoners zich ook verplicht moeten vaccineren.

OHet is niet gelukt genoeg mensen te overtuigen zich te laten inenten” zegt de bondskanselier. “We moeten de realiteit onder ogen komen. Daarom hebben wij een zeer moeilijke beslissing genomen. Er komt een nationale vaccinatieplicht.” Eerder beschuldige hij vaccinatieweigeraars een aanval op het zorgstelsel. Wil jij je nog steeds niet vaccineren? Dan moet je een hoge boeten betalen. Hoeveel dit zal zijn, is niet duidelijk.

Bekijk de video van eerdere maatregelen in Oostenrijk

Bron: Telegraaf, NOS