Ophef over Israël-Palestina bericht Mark Rutte

Mark Rutte heeft inmiddels ook zijn mening gedeeld over de Israël-Palestina situatie, wat geen positieve reacties op heeft gewekt. Sterker nog, er ontstond ophef op Twitter nadat de premier zijn mening deelde.

Mark Rutte

In het statement zegt Rutte: ”Het is onacceptabel dat Hamas willekeurig raketten op de burgerbevolking afvuurt. Nederland steunt het recht van Israël op zelfverdediging, binnen de grenzen van het internationaal recht en proportionaliteit.”

Israël-Palestina conflict

Dit schoot in het verkeerde keelgat van veel volgers, die het hier totaal niet mee eens zijn. Er is eerder ook al ophef op social media geweest over de eenzijdige berichtgeving rondom bezet Palestina. Zo zou er veel aandacht uitgaan naar Hamas, een Palestijnse beweging, en minder naar de acties van de Israëlische regering.

Bekijk de tweet van Mark Rutte hieronder.

Hoewel er mensen waren die het met Mark Rutte eens leken te zijn, was het merendeel niet te spreken over zijn statement. Zo zei een volger “Israël is de staat die de Palestijnen bezetten. Het framen dat Hamas een weerloos Israël aanvalt is ontzettend giftig en maakt je echt kwaadaardig”.

Bekijk hieronder enkele reacties.

Bekijk hieronder heftige beelden uit het Gaza gebied:

Bron: Twitter Beeld: Elsevier