Yassine El Ghanassy moet het voorlopig even op de fiets naar de training. De oud-aanvaller van KV Oostende werd in september vorig jaar in zijn Porsche 911 Carrera 4 geflitst met en snelheid van 105 kilometer per uur binnen de bebouwde kom in Oostende.

Het betekende alweer de veertiende veroordeling voor de voetballer die afgelopen zomer naar het Franse Nantes verkastte. Ten tijde van de overtreding was zijn rijbewijs al ingetrokken voor eerdere veroordelingen en had El Ghanassy de door de rechter opgelegde proeven niet afgelegd.

Dit werd hem dan ook niet in dank afgenomen door de politierechter in Brugge, die beslag liet leggen op El Ghanassy Porsche. Bovendien kreeg El Ghanassy een rijverbod van negen maanden, 6.600 euro boete , moet hij slagen voor een medische en psychologische test én zijn rijbewijs opnieuw halen, wil hij ooit nog opnieuw achter het stuur van een auto kruipen.

El Ghanassy  kwam vanmorgen ook nog eens niet opdagen voor de uitspraak, wat zijn situatie er niet beter op maakte. “Door het gebrek aan verweer en zijn eerdere veroordelingen, verklaar ik zijn wagen verbeurd als signaal,” aldus de politierechter.