Politie heeft gereageerd op de viral video van Jebroer en is verontwaardigd. “Nog nooit zo’n schending meegemaakt” zo meldt een woordvoerder aan NOS.

Volgens de politie hebben de makers de voorwaarden geschonden waaronder de auto en de spullen werden uitgeleend. Onder de video op YouTube waren veel mensen al kritisch “Waarom doet de politie hieraan mee? Slaat nergens op” en “Grappig dat de politie meehelpt aan een clip voor een lied tegen de politie”.

Politie boos

De makers van de clip hadden een aanvraag ingediend voor de huur van enkele politie-uniformen en een politievoertuig. “Dat gebeurt wel vaker, maar wel onder strikte voorwaarden” “In dit geval was afgesproken dat de makers met het voertuig niet de openbare weg op zouden gaan. Ook mag er geen beledigende taal gebruikt worden.”

“Vanwege wat het doet met het imago van de politie. Daarnaast is de verkeersveiligheid in het geding. Dit is nooit de bedoeling geweest.” “Dat de afspraken over het gebruik zo geschonden worden, is niet eerder voorgekomen.”

Juridische stappen

“We gaan kijken of er juridische stappen worden genomen. Daarbij wordt gekeken in hoeverre de afspraken precies zijn geschonden. Maar als iemand veel te hard gaat, door rood en over verdrijvingsvlakken rijdt, dan kun je hem daar natuurlijk ook op aanspreken.”

Bekijk hieronder de video: