Skip to main content

Gisteren was het Prinsjesdag en dit was de eerste keer voor Prinses Alexia dat ze aanwezig was. Het is een jaarlijkse traditie om op de derde dinsdag van september bij elkaar te komen. We zullen nooit weten hoe Alexia’s (18de) eerste Prinsjesdag echt voor haar was en wat er zich achter de schermen heeft plaatsgevonden. Wat we wel weten is dat er een hilarische persiflage is gemaakt waarin iemand met bijna dezelfde stem als Alexia ons meeneemt in een vlog tijdens Prinsjesdag.

Alexia vlogt

In de video zien we dat Alexia wakker wordt op haar grote dag. Alexia filmt ook het ontbijt en dat hadden we altijd al willen zien. Terwijl haar zussen en Alexia een gezond ontbijt nemen, neemt de koning een stuk vlees op de vroege ochtend. Voordat het koninklijk gezin wordt opgehaald met de koets gaat ze met Willem-Alexander even langs een koffiezaakje. Vervolgens vertelt Alexia iets hilarisch “Ik heb met havermelk genomen, per usual. Mijn vader wilde met rum, maar dat hadden ze niet.”

Arjen Lubach hilarisch

Het geniale filmpje blijkt van Arjen Lubach te zijn. In zijn show werd het fragment gisteravond getoond en inmiddels gaat de video compleet viraal. Het einde van de video is hilarisch. Ze bestellen iets bij Thuisbezorgd, maar de bezorger kan de oprijlaan weer eens niet vinden.

Geen toelage

Eerder werd bekend dat Prinses Alexia geen toelage van de staat krijgt. De toelage is alleen voor haar ouders, oma Beatrix en Alexia’s zus prinses Amalia. Amalia besloot de toelage van 1,6 miljoen euro op jaarbasis in haar studiejaren terug te storten.

Bekijk hier de beelden

;

Bron: Arjen Lubach