Prinses Amalia wijst 1,5 Miljoen uitkering af! Schrijft open brief aan Rutte

prinses amalia

Vorig jaar werd het nieuws dat prinses Amalia een flinke uitkering voor haar 18e verjaardag zou krijgen, een viraal gesprekspunt. Mensen waren ontzettend kwaad over de bijna 300.000 euro per jaar, plus 1,3 miljoen voor privépersoneel en onkosten, die Amalia zou ontvangen. Niemand had echter verwacht dat de prinses deze uitkering terug zou storten. Dit heeft ze namelijk laten weten in een open brief aan Mark Rutte.

Prinses Amalia schrijft open brief aan Rutte

In de brief laat prinses Amalia weten het ongemakkelijk te vinden zo’n hoge uitkering te ontvangen, als zij hier nog ‘geen tegenprestatie tegenover kan stellen’. Ook spreekt de prinses zich uit over andere studenten die het moeilijk hebben, vooral in deze corona tijd. Daarnaast zegt de prinses: ‘zolang ik geen hoge kosten maak in mijn functie als Prinses van Oranje, zal ik ook de onkostenvergoeding terugstorten’. Bekijk de brief hieronder.

prinses amalia

Prinses Amalia wordt op 7 december 18. Er is al jaren kritiek op de hoogte van de uitkering. Critici stellen dat deze beslissing een goede stap is van het Koninklijk Huis. Nadat de familie vorig jaar naar Griekenland wilde, terwijl de rest van het land in een lockdown zat, kreeg hun imago een flinke domper. Prinses Amalia is onlangs geslaagd voor haar eindexamen en zal nu een tussenjaar nemen.

De prinses vertelt over haar toekomstplannen

Bron: RTL Nieuws Beeld: Nu.nl