De Apeldoornse rapper Erson is zondagmiddag met veel machtsvertoon en getrokken pistolen opgepakt. De agenten hadden melding gekregen van een overval op een kapperszaak.

De 25-jarige artiest was echter bezig de opnames van een videoclip met als thema liefde, verdriet, kwaad en snel geld verdienen, en voor een scene in de clip had hij een toonbank met kassa nodig. Hij gebruikte hiervoor de kapsalon van zijn ouders, die op zondag gesloten is.

Tijdens de scene waarin twee acteurs met een nepwapen de kapsalon ‘overvielen’, zag een voorbijganger het tafereel voor een echte overval aan en belde de politie. Politiewoordvoerder Frank Brouwer vertelt: “Wij kregen rond 15.00 uur een melding van een overval in de kapsalon. Daarbij stonden mensen met hun handen omhoog.”

Ondertussen was Erson met zijn auto onderweg naar het station om de acteurs af te zetten: “Voor de laatste scene in het centrum had ik hen niet nodig. Ik betaal ze per uur, dus zij konden naar huis,” zegt Erson. Ondertussen was zijn auto doorgegeven als vluchtauto.

Nadat surveillerende agenten de auto zien rijden, worden Erson en zijn broer met getrokken pistolen aangehouden. Brouwer: “Op basis van deze melding nemen wij natuurlijk geen enkel risico. Als er wel een echt vuurwapen in het spel was, kon er bij één verkeerde beweging heel wat anders gebeuren.”

Erson geeft toe dat het niet helemaal een handige actie was: “Het was niet mijn bedoeling om onrust te veroorzaken. Het is heel ongelukkig verlopen.”

De clip is nog niet uit, Bekijk een eerdere video hieronder:

Bron: AD