Record nieuwe besmettingen verbroken: 16.364!

De nieuwe cijfers van het RIVM zijn binnen en het is niet best, een nieuw record. Niet eerder waren er zoveel besmettingen tijdens de pandemie in Nederland in één dag. RIVM meldt 16.364 positieve tests.

Record nieuwe besmettingen

Het oude record was 12.997 besmettingen in een dag, en was van 20 december 2020.  Gisteren was RIVM al bang dat het record zou sneuvelen. Toen werden 12.713 positieve tests gemeten.

Het aantal positieve tests ging de laatete weken ook razendsnel: begin oktober kwamen er dagelijks ongeveer 1700 nieuwe gevallen bij. En de laatste week bleven we boven de 10.000 nieuwe positieve tests.

Ook dit is een record: Nog niet eerder bleef Nederland zo lang boven die grens. In juli was het record vijf achtereenvolgende dagen meer dan 10.000 nieuwe gevallen, in december dus zes dagen, en de week is nog niet voorbij. 

Ook het weekrecord van 82.340 lijkt te gaan sneuvelen, met nog vier dagen met nieuwe besmettingscijfers aan zaten te komen. 

Lockdown

Het ziet er sterk naar uit dat we weer een korte Lockdown kunnen verwachten vrijdag om deze cijfers omlaag te halen. AD: Een ‘korte lockdown’ is vanochtend een veelbesproken onderwerp, nadat de NOS kon melden dat het OMT ‘lockdown-achtige maatregelen’ adviseert: waarbij evenementen niet doorgaan en theaters en bioscopen weer de deuren moeten sluiten. 

Hieronder het OMT met het Lockdown advies en meer:

Bron: AD, Youtube