Resultaten Fieldlab tests bemoedigend! “1,5 Meter regel niet nodig!”

De resultaten van de Fieldlab test Evenementen zijn bekend, en het ziet er goed uit. Wat Fieldlab betreft mogen de zalen en bioscopen open zonder de 1,5 meter regel.

Resultaten Fieldlab tests

Wel moet de capaciteit van de zalen 50% zijn! Fieldlab: “Indoorevenementen waarbij het publiek voornamelijk op één vaste plek zit, kunnen zo snel mogelijk weer plaatsvinden. Oók als er veel coronabesmettingen zijn.

„Wij zeggen niet: gooi nu alles open. Dat kan praktisch ook niet, in onze sector duurt het soms weken voor iets georganiseerd kan worden. Wij kijken niet naar de situatie nu. Wat wij doen, is aantonen dat het kan met de juiste maatregelen.”

1,5 Meter regel

“Bijna iedereen hield zich bij de evenementen aan de mondkapjesinstructies. 80 procent van de bezoekers had de Coronamelder-app al gedownload. Het aantal ’risicovolle contacten’, waarbij iemand langer dan een kwartier binnen anderhalve meter van een ander is, is beperkt. Tijdens het zakelijk congres worden de meeste contacten opgedaan in de periode dat er wordt rondgelopen in de foyer. Ook de sneltesten aan de deur bleken geen probleem.”

Echter is er niets bekend over het effect van de mondkapjes of desinfectie. Ook de testbereidheid achteraf is niet bekend: „Dïe testen maakten dan ook geen deel uit van ons onderzoek, die waren puur een voorwaarde om dit te mogen organiseren”

Ministers en OMT

“De resultaten zijn door de ministeries ’met een positieve blik’ ontvangen. Of het Outbreak Management Team (OMT) er ook zo naar kijkt moet nog blijken. En dat wordt bepalend voor de maatregelen.”

Bron: AD, Telegraaf, NU