Rico Verhoeven maakt in oktober rentree: ‘Mijn enige wedstrijd van het jaar’

rico

Rico Verhoeven heeft laten weten dat hij eind oktober verwacht zijn rentree te maken in de boksring. Momenteel is de wereldkampioen nog aan het herstellen van de zware oogblessure die hij opliep in zijn epische gevecht tegen Jamal Ben Saddik vorig jaar.

Blessure

Sinds zijn gevecht toen is er niets meer bekendgemaakt over opkomende gevechten voor Rico. “Ik ben oké. Maar de dokters hebben me wel geadviseerd om pas op de plaats te maken”, vertelt hij zondagavond bij Humberto. “Er zit nog wel een verdikking. Om complicaties te voorkomen is het niet slim om nu al de ring in te stappen met deze blessure.”

Rentree

Rico’s rentree vindt plaats op 29 oktober bij een speciaal evenement in Ahoy Rotterdam, genaamd Hit It. Een nieuw sport- en entertainmentshow wat Rico Verhoeven zelf heeft opgezet. Het zal geen titelgevecht worden, maar de bedoeling is wel dat hij een tegenstander van formaat treft.

“Het wordt de eerste keer dat ik weer ga vechten na mijn blessure. En waarschijnlijk wordt het ook mijn enige partij van het jaar.” Volgens Rico ziet de toekomst voor het evenement, er veel belovend uit. “We gaan een gloednieuw evenement neerzetten, waarin sport en live entertainment met elkaar vervlochten worden. Sport, show en interactie met het publiek moeten centraal staan.”

Bekijk de beelden hieronder:

Bronnen: AD, Kijk