Royston Drenthe heeft misschien niet alles uit zijn carrière gehaald wat er in had kunnen zitten. Toch heeft hij met grote clubs als Feyenoord, Real Madrid en Everton meer inkomsten bij elkaar gevoetbald dan de meesten in hun leven zullen verdienen. Toch zijn er in de loop der jaren aardig wat miljoenen verdwenen. In Quote doet Drenthe nu een boekje open.

Drenthe stopte afgelopen februari op zijn 30ste met voetballen, naar eigen zeggen omdat hij er geen lol meer inhad. Hij besloot zich te richten op een carrière als rapper Roya2Faces. Nu keerde hij onlangs toch terug in de voetbalwereld, waar Feyenoord Drenthe de kans geeft om in de jeugdopleiding stage te komen lopen.

Voor het geld hoeft Drenthe het niet meer te doen, hij verdiende tijdens zijn voetballoopbaan genoeg. Toch is de Rotterdammer aardig wat miljoenen kwijtgeraakt van zijn salaris bij Real Madrid, doordat hij dingen niet goed op papier zette met zijn zaakwaarnemer Sigi Lens. Tegen Quote zegt Drenthe: “Ik heb het lang in de doofpot gehouden, maar het achtervolgt me. Alles was op basis van vertrouwen,”vertelt Drenthe over zijn tijd in Spanje. “Ik wist alleen dat ik in mijn eerste seizoen €1,8 miljoen ging verdienen, verder niks. Vanaf toen had hij alles in de hand, zó sneaky!”

Maar Sigi Lens ontkent:

Sigi Lens, de oom van oud-PSV’er Jermain Lens, ontkent de beschuldigingen en legt deze weer bij Drenthe zelf neer: “Het is een leugen dat wij Drenthe bestolen hebben. Carrières gaan niet stuk op het veld, maar daarbuiten. Ik merkte dat er twee Roystons waren: een die voor je zat en heel beleefd was en een die we niet zagen, die gedoe kreeg met trainers en zaken buiten het veld.”

Op 3 november komt het boek van Royston Drenthe uit waarin hij vertelt over zijn carrière, hieronder de trailer:

WIl je alvast een exemplaar van het boek pre-orderen, dan kan dat alvast via roystondrenthe.nl