Afgelopen week was er veel te doen over een ‘ruzie’ tussen Frank de Boer en Manchester United-trainer José Mourinho. De Boer was onlangs als analyticus te gast bij BT Sport, en zei in het programma dat het jammer is voor Marcus Rashford dat Mourinho zijn trainer is. “Hij is een Engelse speler die normaal tijd zou krijgen en fouten zou mogen maken. Bij Mourinho is dat niet zo, hij wil resultaten. Als het een of twee keer niet goed gaat, zet hij hem buiten de ploeg. Je wilt zo’n speler iedere week zien spelen.”, zei De Boer.

De Portugees reageerde fel door te zeggen dat De Boer de slechtste trainer is die de Premier League ooit gekend heeft: “De slechtste manager in de historie van de Premier League – Frank de Boer, nul punten en nul goals – zegt dat het niet goed voor Rashford is om zo’n manager te hebben. Misschien leert Rashford met De Boer hoe je moet verliezen.”

Bij de BBC reageert De Boer op de belediging van Mourinho en zegt dat de hele discussie nogal ‘een dingetje’ is geworden. “Terwijl ik er niks persoonlijks mee bedoelde”, vertelt De Boer. “Die manier van spelen, dat is een andere opvatting dan wij in Nederland gewend zijn. Als een groot en zelf opgeleid talent als Rashford even wat minder speelt, zou ie er in de Ajax-cultuur niet één-twee-drie uitgehaald worden, heb ik uitgelegd. En de club zou ook niet direct een andere speler halen. Maar in de filosofie van Mourinho en Manchester United is dat anders. En dat is verder hun goed recht.”

Volgens De Boer was het niet zijn bedoeling om Mourinho te beledigen en is er geen sprake van een ruzie tussen de twee. “Welnee, totaal niet. Ik heb veel respect voor hem als trainer. Hij heeft al zat prijzen gewonnen, is tactisch heel sterk, weet het spel van elke tegenstander te ontregelen. Nou, daar kan ik nog veel van leren.”

Hieronder de uithaal van Mourinho: