Sarah van Soelen vertelt over haar drugsverslaving en overwinning: ‘Ik deed alles stiekem’

De nieuwe grote liefde van André Hazes, Sarah van Soelen, blijkt jarenlang last te hebben gehad van (drugs)verslavingen.

Interview

Sarah en haar (stief)vader Ruud van Soelen hebben een interview gehouden bij Story. In het interview komt naar voren dat de 25-jarige nieuwe liefde van Hazes eind 2019 verslaafd was aan cocaïne en last had van overmatig alcoholgebruik.

Verslavingen Sarah van Soelen

Sarah’s ouders kwamen er pas toen het kwaad al geschied was achter dat ze kampte met verslavingen. “Wij hebben dat niet doorgehad. Het gebeurde onder onze neus. Maar dat gebeurt vaak, in dit soort gevallen. Dan ben je familieblind.”, vertelt haar (stief)vader.

Uiteindelijk heeft een vriend Sarah aangedrongen om hulp te zoeken bij haar ouders. Ruud van Soelen vertelt: “Uiteindelijk heeft een vriend van Sarah, die ook in dat schimmige wereldje zat, haar daarop aangesproken. Hij heeft haar onder druk gezet, alles aan ons op te biechten. Anders zou hij ons inlichten. Toen is Sarah op een zondagnacht uit de kast gekomen en heeft ze alles verteld. Het is ongelooflijk dat wij dat nooit hebben gezien.”

Afkicken

Sarah werkte aan haar verslavingen doormiddel van therapie. “Al ligt het gevaar op een terugval altijd op de loer, we zijn apetrots op Sarah” zegt haar stiefvader.

Sarah vertelt zelf dat ze haar ouders nergens de schuld van geeft. “Ik neem het mijn ouders niet kwalijk dat ze nooit iets van mijn verslaving hebben gemerkt. Als je verslaafd bent, ga je alles stiekem doen.”

18 maanden clean

Gelukkig is van Soelen al 18 maanden clean en zit ze lekkerder in haar vel dan ooit te voren. Wel heeft ze regels voor zichzelf opgesteld. “Ik mag geen alcohol en geen drugs meer. Dat bevalt uitstekend.”, vertelt een optimistische Sarah.

Voor haar is het dan ook niet lastig dat André wel drinkt. “Hij kan lekker zijn biertje blijven drinken, hoor. Ik ga andere mensen niet lastigvallen met mijn problemen. Ik mag niet drinken, dat betekent niet dat André dat ook niet mag.”

Bekijk hieronder de laatste gedeelde foto’s van Sarah:

Bronnen: Story