Schokkend waargebeurd verhaal achter Netflix film The Good Nurse

Vanaf 26 oktober is er nieuwe film op Netflix:  The Good Nurse. Deze film vertelt het verhaal over seriemoordenaar Charles Cullen en hoe hij door zijn collega Amy Loughren ontmaskerd wordt. Met acteurs Eddie Redmayne en Jessica Chastain in de hoofdrol. The Good Nurse is een aangrijpende thriller die gebaseerd is op waargebeurde feiten.

Seriemoordenaar

The Good Nurse vertelt het verhaal over Charles Cullen, een verpleger die 16 jaar lang werkzaam is geweest in verschillende ziekenhuizen. Onder zijn toezicht stierven meerdere patiënten op onverklaarbare wijze. Het heeft echter jaren geduurd voordat er verbanden werden gelegd tussen de mysterieuze sterfgevallen en de verpleger. Charles Cullen werd in 2003 gearresteerd. Nadien bekende hij dat hij bij 29 patiënten een overdosis heeft toegediend. Een bekende werkwijze die we ook in een andere Netflix-original hebben gezien…

Waargebeurd verhaal

Ondanks Charles Cullen vaker ontslagen werd uit verschillende ziekenhuizen, vond hij toch altijd weer werk. Hoe dat kan? Men vermoedt door het ziekenhuisbeleid (van vroeger). Voormalige werkgevers deelden negatieve berichtgeving over oude werknemers vaak niet, uit angst om aangeklaagd te worden. Dat kan dan wel zo zijn, maar hierdoor heeft de seriemoordenaar wél zijn moordpraktijken kunnen voortzetten.

Netflix-film The Good Nurse

Op den duur komt Charles Cullen in hetzelfde ziekenhuis te werken als Amy Loughren. Zij speelt een belangrijke rol in de ontmaskering van de seriemoordenaar. In eerste instantie verdenken detectives haar ervan dat zij de patiënten vermoordt. Er is hier echter te weinig bewijs voor. Loughren besluit met de detectives samen te werken. Zij gaat verschillende gesprekken met Cullen aan die de detectives kunnen horen. In eerste instantie deelt Cullen niet zoveel. Maar na een aantal gesprekken, bekent Cullen zijn daden. Maar wat waren zijn motieven eigenlijk? Waarom vermoordde Cullen deze onschuldige patiënten? Komt het door zijn ongelukkige jeugd, waarin hij zijn ouders op jonge leeftijd al verloor? Of omdat zijn carrière in het Amerikaanse leger niet kon floreren? Wat zijn motieven ook waren, wellicht komen we daar achter als we de film op Netflix gaan bekijken.

Bekijk hier alvast de trailer

Bron: YT Ladbible