Spaanse internet lach held overleden, Dit is zijn tragische verhaal

De Spaanse internetsensatie Juan Joya Borja is op 65-jarige leeftijd overleden. Dat melden Spaanse media. De komiek werd wereldwijd bekend vanwege zijn hilarische lach, waar honderden video’s en memes van werden gemaakt.

Het bekendste filmpje van Borja komt uit 2002. In het oorspronkelijke gesprek heeft hij het over de periode waarin hij als kok hielp in een visrestaurant. De hilarische lach van de komiek werkt zó aanstekelijk, dat er verschillende parodieën met verschillende ondertiteling op de video werden gemaakt.

Ingenieur van Apple

In het filmpje met veruit de meeste weergave, meer dan 8 miljoen!, is Borja zogenaamd een ingenieur van Apple, die vertelt hoe hij zich de woede van ceo Tim Cook op de hals had gehaald, nadat was gebleken dat er geen extra USB-poorten in de nieuwe MacBook waren verwerkt.

Doodsoorzaak

De Spanjaard werd zo’n grote hit op internet, dat hij voor verschillende reclamespotjes werd gevraagd. Na een lang ziektebed, is hij uiteindelijk deze week overleden.

Er werd vorig jaar 14.000 euro opgehaald in Frankrijk voor een ziekenhuis behandeling van de komiek en internet held. El Risitas , die aan diabetes leed en een paar maanden geleden een beenamputatie had ondergaan, verkeerde in een gevoelige persoonlijke situatie. 

“Terwijl El Risitas een moeilijke periode in zijn leven doormaakt – amputatie van een been, bijna een jaar ziekenhuisopname en slachtoffer van ernstige diabetes – wil de Franse internetgemeenschap hem hun steun en genegenheid tonen”

Hieronder de donatie actie met de held:

Bekijk een aantal video’s en meme’s van Borja hieronder:

Bron: Twitter, AD

Lees ook: