In België ligt een twintigjarige student in kritieke toestand in het ziekenhuis. Dit komt door een uit de hand gelopen ontgroening van een studentenvereniging. Hij kreeg een hartstilstand nadat hij een aantal bizarre opdrachten moest uitvoeren, meldt Het Laatste Nieuws.

De leden van studentenclub Reuzegom waren met twintig leden naar een blokhut in het bos gegaan voor de ontgroening van drie nieuwelingen. De drie moesten naakt in het bos zitten en kregen koud water over zich heen. Ook moesten ze zoveel vissaus drinken, dat ze onwel werden.

De bewuste blokhut in Vorselaar.

Toen de jongens aangaven zich niet goed te voelen werden de hulpdiensten gebeld. In de ambulance kreeg een van de jongens een hartstilstand. Twee hulpverleners reanimeerde hem en bracht hem naar UZ Antwerpen. “Zijn lichaamstemperatuur was nog maar 28 graden en de zoutconcentratie was ongekend hoog”, zegt een goede bron. “In Antwerpen hebben ze hem aan machines gelegd om zijn bloed rond te pompen door het lichaam en hem kunstmatig te beademen.”

De betrokken studenten zijn verhoord, maar voorlopig is er niemand aangehouden. De twintigjarige student ligt nog in kritieke toestand. De twee andere liggen ook nog in het ziekenhuis, maar zijn bij bewustzijn.

In 2013 is de studentenvereniging al aangehouden voor het illegaal vermoorden van dieren. Zo moesten nieuwelingen een jaar lang voor een konijn zorgen en hem daarna doden. Ook is er een biggetje neergeschoten, gespietst en opgegeten.

Ook een vereniging uit Groningen, Vindicat, ging al een paar keer de mist in bij ontgroeningen. Kijk hier wat Arjan Lubach hierover te zeggen heeft: