Sylvana Simons loopt woest weg na heftig debat met Grapperhaus

sylvana boos

Een heftig debat over Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) in de Tweede Kamer. Sylvana Simons clashte met minister Grapperhaus en het werd emotioneel. Sylvana liep zelfs weg.

Sylvana Simons

Het gaat op een gegeven moment over het uitzetten van vluchtelingen. Sylvana meent: “De zoveelste aanvraag voor een debat over het uitzetten van vluchtelingen vraagt om een duidelijke streep. Xenofobie is geen mening, of iets om over te debatteren. Het is een vorm van haat die bestreden dient te worden.”

De voorzitter: “Ieder kamerlid heeft het recht een debat aan te vragen. Er is ook gezegd: ‘Een  xenofobe agenda’. Dat is een persoonlijke interpretatie van het verzoek”

Heftig debat met Grapperhaus

Simons reageert daar fel op: “Voorzitter, xenofobie is geen persoonlijke mening. Xenofobie is een haat met betrekking tot vreemdelingen, mensen die er anders uit zien dan jij, mensen die ergens anders geboren zijn”

“Ik vind het wonderlijk, het feit dat u zegt dat de kwalificatie xenofobie een persoonlijke mening is. Xenofobie is een term die we allemaal kennen met een hele duidelijke betekenis.”

Sylvana loopt woest weg

Daarna loopt ze woedend weg en pakt haar spullen om de kamer uit te lopen. Dit terwijl er nog een woordenwisseling is buiten de microfoons om.

Bekijk het debat en woede explosie van Sylvana hieronder:

Bron: Youtube, Telegraaf, Linda