Sylvana Simons woedend, beschuldigt Ferd Grapperhaus van Racisme! (Video)

Donderdag ging het even compleet de mist in tijdens een debat van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Minister Ferd Grapperhaus stelde in het Debat dat Nederland geen narcostaat is. Dat is een land waar gemakkelijk drugs verkrijgbaar is voor het volk en geheerst wordt door drugshandel. Het voorbeeld dat Grapperhaus bij dit fenomeen benoemde schoot bij Sylvana Simons echter in het verkeerde keelgat.

Géén Narcostaat

“Dan stond hier iemand met een exotische achtergrond in de zin van afkomstig van een cocaïnebende uit één of ander ver oord.” Dit schoot Sylvana in het verkeerde keelgat: “Ik heb toch een beetje moeite met de stelling dat een narcostaat automatisch inhoudt dat daar dan iemand zou staan met een exotische achtergrond..Als we het hebben over deze problematiek, hebben we het over het algemeen gewoon over Nederlanders.”

Voor Sylvana is het onbegrijpelijk dat een minister narco criminaliteit in Nederland direct associeert met iemand die als ‘exotisch’ wordt bestempeld. “Dat is een racistische connotatie die daarmee in het leven wordt geroepen”, meent Simons. Wat betekent dat mensen door deze opmerking criminaliteit associëren met iemand uit het Buitenland.

Vergelijking democratie

Grapperhaus blijft in de discussie stellen dat hem slechts ging om het geven van een goed beeld van een situatie die niet te vergelijken is met de democratie in Nederland. Joost Eerdmans liet weten wat hij van de discussie vond: “Dit is weer mevrouw Simons racistische nummertje. Dat totaal geen grond heeft in de opmerking van de minister..Er zijn inderdaad Turkse maffia bij betrokken en Mocro maffia is een bekend fenomeen, dus laten we niet proberen verstoppertje proberen te spelen.”

Bekijk de beelden van de felle discussie hieronder:

Bron: YouTube