Skip to main content

Maandag verscheen het nieuws dat afgelopen dinsdag twee Nederlanders van 21 en 22 jaar zijn opgepakt op het populaire muziekfestival Sziget in Boedapest, Hongarije, voor het drijven van drugshandel vanuit hun tent. Een van hen blijkt volgens De Telegraaf de Nederlandse topsprinter Roelf B. te zijn.

De twee jonge Nederlanders liepen tegen de lamp toen in hun tentje op het populaire Sziget-festival in Boedapest een grote partij drugs werd gevonden. De mannen werden betrapt door een beveiliger, die zag dat het opvallend druk was bij hun tent, waarna er een kilo xtc-pillen, 451 flesjes met verdovende middelen en 128 gram marihuana aangetroffen, de ‘grootste drugsvangst ooit’ op het festival.

De identiteit van de mannen is nog niet officieel bekend gemaakt, maar meerdere bronnen uit de atletiekwereld melden aan De Telegraaf de 21-jarige Roelf B. Groningen te herkennen.

De advocaten zouden de Hongaarse autoriteiten hebben verzocht de jongens op borgtocht vrij te laten, maar hiermee wil de rechter vooralsnog niet instemmen. Wanneer ook wordt bewezen dat ze de drugs het land in hebben gesmokkeld, lopen de twee het risico op een levenslange gevangenisstraf.

Hier wint Roelf B. op het NK Indoor 2018 de 60 meter sprint:

 

 

Leave a Reply