In september vorig jaar werden er zeven mannen opgepakt. Met deze arrestatie is volgens het OM ‘zonder twijfel’ een terroristische aanslag op een festival voorkomen.

Van de zeven mannen die werden opgepakt is er inmiddels al een vrij. De andere 6 moesten vandaag voor de rechter verschijnen. Shevan A., Nadim S. en Marat M., drie van de zes verdachten zijn op komen dagen, maar hoofdverdachte Hardi N. is in de gevangenis gebleven. De verdachten komen uit Arnhem, Rotterdam, Vlaardingen en Huissen. “Hoe anders zou dat geweest zijn als verdachten door een ander waren geholpen?”, verklaart de officier van justitie. “Dan hadden we wellicht wel te maken gehad met een aanslag, waar vele tientallen doden te betreuren waren geweest.”

De mannen zijn opgepakt door middel van een infiltrant. Dit betekent dat er iemand vanuit de politie undercover gaat bij criminelen. Deze infiltrant zou wapens afleveren op een vakantiepark in Weert. Hier volgde een arrestatieteam de infiltrant en konden de mannen worden opgepakt. De advocaat van de verdachte beweert dat zijn cliënten er in zijn geluisd en dat ze zonder de infiltrant nooit een festival hadden beschoten.

Bekijk hier de video van de terreurverdachten die het plegen van een aanslag oefenen:

Bron: RTL Nieuws