‘Tim den Besten volledig in tranen na Sinterklaas liedje ophef: “Ik ben geen racist”

Tim den Besten

Tijdens een tv-verslag van Canal Pride, zong Tim den Besten: ‘Sinterklaasje, kom maar binnen met je knecht’. Hier is een enorme rel door ontstaan. De presentator gaat diep door het stof. Op NPO Radio 1 was hij aardig ontdaan van de ophef en was tranen toen, Natasja Gibb hem hierom vroeg.

Ophef

Hij zou zijn goede vriend, Nicolaas Veul toezingen. Het ging erom dat hij het woord ‘knecht’ in zijn mond nam. Mensen zouden verklaren dat hij het zong naar en groep donkere mannen. Terwijl hij het nummer zong werden Jeangu Macrooy en zijn broer in beeld gebracht, wat volledig in het verkeerde keelgat ging.

In tranen

Het werd de presentator iets te veel tijdens het interview en raakt in tranen. “Omdat hij op een boot stond en Nicolaas heet, had ik bedacht dat hij Sint-Nicolaas is en aankwam met de boot. Toen heb ik per ongeluk ‘Sinterklaasje, kom maar binnen met je knecht’ gezongen. Heel dom!”, laat Tim den Besten weten.

“Ik schaam me kapot”

Volgens de presentator zijn er meerdere verhalen ontstaan, dat hij een groep donkere mensen ‘Piet’ zou hebben genoemd en dat hij hen het nummer toe zong. Hij laat weten dat dit niet het geval was. “Dat liedje… Ik schaam me kapot, maar de rest heb ik gewoon echt niet gedaan”, voegt hij eraan toe. Hij zou meerder dm’s hebben ontvangen waar mensen hem van alles toewensen.

Het zou een ‘zwaar’ weekend voor hem zijn geweest. “Toen ik hiernaartoe ging heb je helemaal zo’n gevoel van: mensen denken allemaal dat ik een racist ben”

Bekijk de video hier

Bron: Mediacourant