De UFC heeft het helemaal gehad met Conor McGregor. De Ierse MMA-vechter stond vorig jaar nog wel in de boksring tegenover Floyd Mayweather, maar verder hebben ze bij UFC al een tijdje niks meer van Conor gezien lijkt hij vooral druk te zijn met het vaderschap en het uitgeven van zijn miljoenen.

De baas van de UFC, Dana White, heeft hierop besloten maatregelen te nemen. Hij pakt daarom McGregor’s kampioensbelt af zodat er een nieuw gevecht om de lightweight wereldtitel, tussen Tony Ferguson en Khabib Nurmagomedov, kan plaatsvinden, zo meldt HLN. Eerder raakte McGregor om dezelfde reden al zijn titel bij de featherweights kwijt.

Inmiddels is het al 14 maanden geleden sinds Conor in de octagon stond en dat duurt Dana White te lang: “Ik denk niet dat McGregor voor augustus wil vechten”, aldus de UFC- baas. “Maar tegen dan zal het twee jaar geweest zijn dat hij zijn riem nog eens verdedigd heeft en dat kan gewoon niet. Niet voor de sport, niet voor de andere vechters. In deze en elk andere sport is tijd de vijand. Het is tijd dat anderen hun kans krijgen. Ferguson en Nurmagomedov staan te popelen van ongeduld en hebben dit verdiend.”

Hieronder Dana White’s reactie: