Verdachten moord op advocaat Derk Wiersum veroordeeld tot 30 jaar celstraf!

De 2 verdachten in de zaak over de moord op Derk Wiersum zijn veroordeeld tot 30 jaar celstraf. De verdachten zouden volgens het OM ingehuurd zijn door de bende van Ridouan Taghi.

Uitspraak rechter

“Giërmo B. en Moreno B. zijn betaald voor de moord op Wiersum. Het was een liquidatie, een huurmoord”, zegt de rechter. “Het is niet te bevatten hoe gruwelijk het voor de echtgenote van Wiersum is om haar partner badend in het bloed te zien liggen. Ze hebben Derk Wiersum zijn kostbaarste bezit afgenomen. Zijn leven.”

Volgens de rechter was het de bedoeling van de schutter om Wiersum te doden. “De alternatieve scenario’s die de verdediging eerder schetste, zoals een uit de hand gelopen overval, verwerpt de rechtbank.” Dit is dan ook de reden dat beide verdachten een celstraf van 30 jaar opgelegd hebben gekregen.

Derk Wiersum

Derk Wiersum was één van de advocaten van kroongetuige Nabil B. in het liquidatieproces Marengo rond hoofdverdachte Ridouan Taghi. Het OM gaat hierdoor ervan uit dat Ridouan Taghi de opdrachtgever is geweest, maar volgens de rechter is het motief nog niet helemaal bewezen.

De moord op Wiersum zou heel goed uitgedacht zijn en uitgebreid voorbereid volgens de rechter. Volgens de rechtbank is alles gedaan met voorbedachte rade en dus moord. De dagelijkse bezigheden van Wiersum zouden dagenlang in kaart zijn gebracht, zodat de liquidatie gepland kon worden en uiteindelijk plaatsvond. 

Bekijk de beelden hieronder:

Bronnen: RTLNieuws, YouTube, Beeld: NOS