Vervanger Hugo de Jonge bekend! De Jonge keert terug als minister!

De vervanger van Hugo de Jonge als minister van volksgezondheid is bekend! Het is ziekenhuisbaas Ernst Kuipers die de taken zal overnemen, zo melden bronnen uit Den Haag aan RTL.

Ernst Kuipers vervanger Hugo De Jonge

Kuipers is kandidaat nummer 1 om minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport te worden. Als voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg in de ziekenhuizen heeft Kuipers al dagelijks te maken met de situatie die corona besmettingen hebben veroorzaakt.  

Hij wordt dan ook gelijk hét gezicht van het coronabeleid van het nieuwe kabinet, hoewel we Kuipers gezicht bijna dagelijks wel ergens op TV of in de kranten zien ivm met de pandemie.

De Jonge keert terug

Hugo de Jonge keert ook terug als minister in het nieuwe kabinet, maar krijgt wel een nieuwe rol. De Jonge wordt de nieuwe minister van Wonen. “Over de terugkeer van De Jonge is twijfel geweest. Sommige CDA’ers wilden De Jonge niet terug, maar andere CDA’ers vonden dat je de corona-minister niet bij het grof vuil kunt zetten. De Jonge zal geen vicepremier meer worden, maar de crisis op de woningmarkt geldt als een van de nieuwe prioriteiten voor het nieuwe kabinet.” aldus de politieke divisie van RTL Nieuws.

Ernst Kuipers wil tempo maken met Booster prik: