Het is de afgelopen tijd hard gegaan met de carrière van Virgil van Dijk. De aanvoerder van het Nederlands elftal maakte een jaar geleden voor een recordbedrag van 84,5 miljoen euro de overstap van Southampton naar topclub Liverpool en strijd daar mee voor de titel in de Premier League. Het mag geen geheim zijn dat de verdediger er financieel warmpjes bijzit. Een deel van zijn vermogen heeft hij geïnvesteerd in een miljoenenpand in Amsterdam.

Van Dijk, die onlangs nog werd verkozen tot Speler van de Maand december in de Premier League, verdiend bij Liverpool naar verluidt ruim 10 miljoen euro per jaar. Het Amsterdamse monumentale grachtenpand van 1.925.000 euro dat hij onlangs aanschafte kan er dus ruimschoots vanaf.

Het pand heeft een woonoppervlakte van 173 vierkante meter, verdeeld over twee woonlagen en bevat een totaal van zeven kamers, waaronder vier slaapkamers en twee badkamers. De luxe keuken met kookeiland is voorzien van alle denkbare inbouwapparatuur. Achter het pand bevindt zich bovendien een flinke achtertuin van 135 vierkante meter.

Virgil van Dijk

Virgil van Dijk

Virgil van Dijk

Bekijk hier de Fox Sports documentaire over de carrière van Virgil van Dijk:

Bron: BekendeBuren