Virologen slaan alarm: Delta-variant ook ná volledige prik besmettelijk!

Slecht nieuws komt van Nederlandse virologen en wetenschappers. Ze slaan alarm over de Delta variant van het virus. Deze blijkt zó besmettelijk dat ook volledig gevaccineerden het kunnen krijgen en doorgeven.

Dit alarmerende nieuws komt na een waarschuwing van wetenschappers, deze deden hun verhaal aan De Volkskrant. “Dit kan grote consequenties hebben voor het beleid.”

Delta variant bij volledig gevaccineerden

“Gevaccineerden die de deltavariant hebben opgelopen worden doorgaans niet zo ziek dat ze in het ziekenhuis belanden, maar ze kunnen het virus wel overdragen op anderen.”

Mensen die gevaccineerd moeten zich dus houden aan dezelfde regels als niet-gevaccineerden. En dat is “direct testen bij klachten, testen voor toegangsbewijzen en na terugkomst van vakantie, en extra afstand houden tot mensen die nog niet zijn gevaccineerd.”

Virologen slaan alarm

Viroloog Matthijs Welkers van het Amsterdam UMC waarschuwt: ,,De gedachte die we in het begin hadden, dat je na vaccinatie het virus niet meer overdraagt, blijkt voor de deltavariant toch niet helemaal op te gaan. Wij zien zelfs mensen die al een infectie hebben doorgemaakt, daarna twee keer zijn gevaccineerd en nu tóch weer positief testen.”

Marion Koopmans van het Erasmus MC: “Vaccins beschermen immers niet volledig. Maar bij de deltavariant is dat verhaal toch nog wat scherper”

“Eigenlijk zou je in deze fase, als het te organiseren zou zijn, iedereen zo veel mogelijk willen testen, om zicht te houden op het virus. In elk geval is het verstandig om je te laten testen als je terugkomt van vakantie of bij lichte klachten, ook als je volledig bent gevaccineerd.”

De Delta Variant uitgelegd:

Bron: Volkskrant, NOS, AD, Youtube