Voorstel voor jongeren: ‘Laat ze feesten met oud & nieuw als bedankje’

Oudjaar jongeren

Jongeren hebben het mentaal erg zwaar tijdens deze Corona periode, daarom doen Nederlandse en Belgische psychologen een oproep naar de overheid met een speciaal voorstel voor oudjaar.

De Nederlandse en Vlaamse psychologen doen een oproep naar de overheid. Sinds de komst van Corona zijn de depressies onder studenten opmerkelijk gestegen. Voor hun zijn de maatregelen erg zwaar en op school gebied worden ze een beetje genegeerd. Daarom kwamen de psychologen met een mooi voorstel. De jongeren toch laten feesten tijdens oudjaar als bedankje voor hun goede inzet. Ook Sofie Crommen, voorzitter van de vereniging voor Jeugd en Kinder Psychiatrie, vindt dit een geweldig idee. ‘Laat de jongeren georganiseerd feesten met nieuwjaar. Zij hebben afgelopen tijd enorm veel inzet getoond terwijl te eigenlijk zelf geen risicogroep zijn.‘, luidt het bij Sofie.

Jongeren laten feesten met oudjaar

Wat het ideale voorstel zou zijn is dat jongeren tot 22 jaar in grote groepen wel gewoon een feestje kunnen bouwen op oudjaar. En jongeren vanaf 23 jaar moet binnenblijven maar mag 2 extra knuffel contacten zien. Ondanks dat het idee absurd lijkt is het wel eentje waar vele psychologen en verenigingen voor jongeren achter staan. Of het voorstel daadwerkelijk zal doorgaan, dat moeten we nog even afwachten maar er wordt in ieder geval wel gedacht aan onze jongeren.

Bron: Clint