Wessel (18) uit Zoetermeer werd in oktober doodgeschoten door een agent.  Zijn vrienden hebben onlangs een videoclip opgenomen als eerbetoon aan hem. In een paar dagen tijd is de clip al meer dan 19.000 keer bekeken. 

 Op het huidige moment dat Wessel werd geraakt door een politiekogel bevond  hij zich voor de coffeeshop genaamd The Game. Deze werd extra in de gaten werd gehouden omdat er een granaat was gegooid en er eerder al op was geschoten. Wessel vluchtte samen met een andere man op een scooter waarna de politie schoten loste. Even later werd Wessel bij het Langeland ziekenhuis in Zoetermeer gevonden waar hij overleed aan zijn verwondingen. Het onderzoek naar de schietpartij is nog steeds bezig.

Groot gemis

Nu heeft een groot aantal jongeren een clip  gemaakt waarin ze truien dragen met een foto van de jongen, de datum waarop hij overleed en de tekst ‘Only the good ones die young’. Op YouTube schrijven de artiesten CT & GREUYY het volgende “Op 8 oktober 2018 verloren wij onze goede vriend, Wessel. Dit nummer is ter nagedachtenis aan onze lieve vriend, broer en zoon.”

In het nummer wordt vertelt hoe erg ze hem missen. ‘Er is geschoten op je rug, waarom niet op je been. Ik loop voor jou je stille tocht. In mijn hand zit een fles. Gooi een beetje op de grond, neem een shot voor de stress. Ik beneden jij boven, het liefst ben ik ook weg’, aldus een deel van de tekst.

Check de videoclip van de vrienden van de neergeschoten Wessel hier: