Een Sloveense vrouw besloot zonder hand door het leven gaan in ruil voor wat verzekeringsgeld, het lijkt een vrij slecht idee, maar een Sloveense familie dacht daar anders over. Helaas ging het plan helemaal mis.

Een 21-jarige vrouw uit Slovenië had vlak voor ze haar hand liet afzagen een verzekering afgesloten voor letselschade. Ze zou eenmalig 400.000 euro krijgen en daarna 3.000 euro per maand. Samen met drie familieleden hebben ze besloten haar hand vervolgens te amputeren met een cirkelzaag. Dat vertelt Valter Zrinski van de nationale recherche in Slovenië tijdens een persconferentie.

De familie bracht haar naar het ziekenhuis en liet de hand bewust thuis liggen, zodat hij er niet meer kon worden aangezet en de vergoeding hoger zou zijn. Helaas voor hen lukte het de artsen om de hand op tijd thuis op te halen en weer vast te maken aan de arm. Daarnaast had de familie dubbel pech, want ze kwamen erachter dat dit allemaal gespeeld was. De vrouw en de drie familieleden riskeren een celstraf van acht jaar vanwege fraude.

Check de video voor meer info: