Nederlandse vrouwen met erge complicaties na cosmetische ingreep in Turkije.

Tegenwoordig is Turkije dé place to be, niet alleen voor een weekje zonvakantie maar velen gaan er ook heen voor cosmetische ingrepen. Nieuwe neus, BBL of haar transplantatie? In Turkije kan het allemaal, maar niet altijd loopt zo een operatie goed af. Een paar Nederlandse vrouwen en hun families hebben nu hun verhaal gedaan bij het AD.

Turkije trip voor cosmetische ingreep

Hoewel Turkije een paradijs is voor cosmetische ingrepen, blijkt het uit deze verhalen dus niet altijd zonder risico. De reden waarom de meeste naar het zonnige land trekken is omdat de ingrepen daar veel goedkoper zijn dan in Nederland.

Onlangs gingen vier Nederlandse vrouwen richting Turkije maar hun droom draaide uit op een drama, voor een van hen zelfs fataal. 3 vrouwen kregen ernstige complicaties na de operaties, een van hen haalde het niet. De families zijn woedend op een Turkse arts. De arts is razend populair en jaarlijks gaan honderden Nederlanders naar Turkije voor een ingreep bij die arts.

Sharida Tuinfort overleefde de operatie niet. “Mam, ik hou van je. Zorg je voor mijn kinderen?’’ waren de laatste woorden die haar moeder hoorde voor ze overleed en naar het mortuarium werd gebracht. De 39-jarige Sharida was alleenstaand en laat drie kinderen achter. Een oom vertelt dat ze de ingrepen vooral door haar vriendinnen liet aanpraten. Zij regelden de trip naar Turkije waar de cosmetische operaties plaatsvonden.

Ook een vrouw uit Nijmegen trok naar Turkije voor een cosmetische ingrepen en kreeg erge wondinfecties. Daarnaast stierven er ook delen van haar huid af. ‘We hadden niet veel later naar het ziekenhuis moeten gaan, mijn moeder is op de ic beland’ liet haar dochter weten. “We overwegen een rechtszaak. Deze dokter moet ter verantwoording worden geroepen.”

Operaties hygiëne

Hoewel de meeste ingrepen van de Turkse arts, Aydin Tekgöz, goed verliepen, hadden de laatste veel complicaties. Volgens bronnen zou dit te maken hebben omdat hij naar een nieuw en onhygienisch ziekenhuis zou overgeplaatst zijn.

Een andere Nederlandse patient die naar Turkije ging voor een cosmetische buikwand ingreep vond dat ook. Ze werken met gebruikte naalden, maken schoon met een vieze mop en de operatie kamer stond onder water. Dit leverde een slechte genezing waardoor ze twee weken langer in het ziekenhuis bleef. Eens terug in Nederland heeft ze nog maanden complicaties gehad zonder nazorg van de arts.

De vrouwen zijn zich nu heel bewust over de mogelijke complicaties die kunnen optreden tijdens zo’n operatie. Hoewel ze er niets aan kunnen veranderen is hun doel om andere vrouwen te waarschuwen om niet zomaar een ingreep te laten doen.

Bekijk hieronder de beelden en meer info:

Turkse dokters plaatsen op Instagram foto’s van geslaagde operaties aan borsten, billen en neuzen. Dit zijn geen foto's van de vrouwen die in het verhaal voorkomen.

Bron en afbeelding: AD, telegraaf