ALMERE – De Almeerse VVD’er Mitchell van der K. heeft zich per direct teruggetrokken uit de lokale politiek, nadat hij is ontmaskerd.

De politicus wordt ervan verdacht dat hij vorig jaar onder meer tientallen naaktfoto’s van vlogster Laura Ponticorvo naar buiten heeft gebracht, meldt de krant.

De ex-VVD-kandidaat kraakte de wachtwoorden van tientallen onwetende vrouwelijke slachtoffers en kreeg toegang tot seksueel getinte foto’s en video’s, die vervolgens op het internet belandden. Een cyberteam van de politie arresteerde hem.

 Gedupeerde

De slachtoffers hoorden van de politie dat zij zijn gehackt. Ook ex-hockeyinternational Fatima Moreira de Melo werd slachtoffer van de hacks. Een aantal heeft inmiddels aangifte tegen de 33-jarige man gedaan.

Van der K., die in het dagelijks leven tekstschrijver is en hoofdredacteur was van lifestylewebsite Manners Magazine, ontkent dat hij beelden online heeft verspreid. Hij geeft wel toe dat hij iCloud-accounts heeft gehackt.

In het nieuwe RTL5-programma Online misbruik aangepakt van Telegraaf-misdaadverslaggever John van den Heuvel en presentatrice Nicolette Kluijver ontdekte de identiteit van de hacker en confronteerde Van der K. afgelopen vrijdag met zijn daden.

Bekijk hieronder de beelden: