Kan je je nog herinneren dat je naar de club ging en geen enkel Nederlandstalig liedje hoorde? Dat is tegenwoordig wel anders. Nederlandse hiphop domineert de muziekscene. We konden het niet laten om naast ons internationale lijstje ook een lijstje met binnenlandse hits te maken!

Dit waren volgens ons de 11 grootste Nederlandse hits van 2017.

 

11. De Fellas – Splash

 

10. Bizzey – Traag 

 

9. Jacin Trill – kspreyopjebytch 

 

8. Famke Louise – Op Me Monnie 

 

7. SuperGaande – Pardon?! Doe normaal 

 

6. Equalz – Casablanca 

 

 

5. SFB – Way It Goes 

De mannen van SFB hebben overgenomen toen ze vrij kwamen. Ze kwamen nog harder dan eerst, het leek bijna alsof ze nooit weg waren geweest. De hit ”Way it Goes” was niet uit de club te denken. Iedereen kent de ”tetenene, tetenene”. It’s just the way it goes. 

 

4. Ronnie Flex ft. Tabitha – Is dit Over? 

Ronnie’s album Remi heeft op nr.1 gestaan en ging super lekker. De hitsingle ”Energie” is van vorig jaar en kon dus helaas niet in deze lijst, maar gelukkig heeft Ronnie het hele jaar hits gedropt voor ons. Zo ook de hit ”Is dit over” met Tabitha. Door deze single werd Tabitha bekend bij het grote publiek. Met deze hit liet Ronnie zien dat zelfs een zielig liedje over hartpijn een hit kan worden. ”Is dit Over” wordt zelfs gedraaid in de club en daarom staat de track bij ons op nr. 4.

 

3. Dopebwoy – Cartier 

Ik ben lit! Cartier is Dopebwoy’s grootste hit tot nu toe. Iedereen kent de track inmiddels wel, het is namelijk de perfecte party tune. De beat is heel opslepend en het refrein is super catchy. Daarbij is de combinatie met Chivv en 3robi simpelweg, geniaal. Cartier verdiende sowieso een plaats in de top 3.

 

2. SBMG – 4x Duurder 

Kennen jullie Andere Level nog van Chivv? ”Planga van Cartier, dat is 4x duurder dan je Ray Ban”. Die line ging viraal, waardoor SBMG met de hit 4x duurder kwam, die ook viraal ging. Alsof het nog geen megahit was, gooiden Chivv en Henkie ook Lil’ Kleine nog op de track, waardoor het helemaal niet meer te stoppen was. De goeie lines in combinatie met Chivv’s openbare liefde voor Monica Geuze, maakten 4x Duurder bijna dé track van het jaar.

 

1.Boef – Habiba 

Habiba was een belachelijk grote hit dit jaar. Het was Boefs doorbraak naar het mainstream publiek en hij deed dat zo goed, dat het door het hele land opgemerkt werd. Ineens zagen we Boef bij alle talkshows. De spraakmakende clip van Habiba droeg mee aan de movement, mede door de #Habibachallenge. Het album Slaaptekort heeft zoveel records verbroken dat Boef genomineerd was voor de MTV Best Dutch Act. Habiba is zonder twijfel onze nr.1.